Miten aloitan autourheiluharrastuksen?

Nuoriso

Autourheilun nuorisotoiminta on koko perheen yhteinen harrastus. Autourheilun voi aloittaa jo 4 – 5 -vuotiaana joko kartingin tai pienoisautoilun parissa.

Muissa nuorisolajeissa kuljettajan ikä määrittelee, milloin harrastus- ja kilpailutoiminnan voi aloittaa. Suurimmassa osassa nuorisolajeista kilpailutoiminnan voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Autourheilun erityispiirteenä on, että tytöt ja pojat kilpailevat samoissa sarjoissa ja kilpailuluokissa.

Autourheiluharrastus on myös edullisempaa, kuin moni luulee. Esimerkiksi karting harrastuksen voi aloittaa vuokraamalla seuran autoja. Lisää tietoa Kartingin ja pienoisautoilijoiden sivuilta.

Aikuiset

Jos ikää on jo mittarissa hieman enemmän, niin ei hätää. Autourheiluharrastuksen aloittaminen aikuisiällä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Lajivalikoima on laajimmillaan yli 18-vuotiaille harrastajille ja myös kartingista löytyy aikuisharrastesarjoja ja -kilpailuja. Harrastamisen voi aloittaa myös kaveriporukan yhteisenä tekemisenä.

Toimitsija

Kilpailutoimitsijana toimiminen on oiva tapa harrastaa autourheilua joko ajamisen ohella tai sen sijaan. Joensuun Urheiluautoilijat tarjoaa toimitsijatehtäviin peruskoulutusta, jonka jälkeen on helppo lähteä mukaan kilpailuihin ja tapahtumiin. Toimitsijauralla voi edetä kansallisen päätoimitsijatason kautta aina kansainvälisiin tehtäviin saakka, jos intoa riittää.

Aikaisempaa kokemusta autourheilusta ei tarvitse olla. Lajiliiton toimesta vuositasolla järjestetään erilaisia toimitsija- ja seuratoiminnan koulutuksia noin 100 tilaisuutta vuosittain.

Katso lisää kohdasta toimitsijatehtävät.

Haluatko lisätietoja? Jätä yhteydenottopyyntö

Haluaisitko lisätietoja autourheiluharrastuksen aloittamisesta? Jätä yhteydenottopyyntö alle, niin olemme sinuun yhteydessä ja kerromme lisää.

Halutessasi voit kertoa alla oleviin aihe ja viestikenttiin vielä tarkemmin, onko jotain erityistä mitä haluat tietystä lajista tai yleisesti tietää.

Soita
Sijainti