Joensuun Urheiluautoilijat ry

Joensuun Urheiluautoilijat ry on vireä autourheiluseura, johon kuuluu tällä hetkellä noin 370 jäsentä. Jäsenemme harrastavat monipuolisesti autourheilua, kuten pienoisautoilua, kartingia, jokamiehenluokkaa eli jokkista, rallicrossia, rallisprinttiä sekä rallia. Pyrimme harrastamaan autourheilua nuorekkaassa vireessä ja jatkamaan onnistuneiden kilpailujen tekemistä jäsenistön harrastamista edesauttaen.

Seuramme on rakentanut yhden Suomen hienoimmista JM/RC- ja Karting -radoista.

Rata-alueen rakentaminen aloitettiin vuonna 1979 ja vuonna 1981 ajettiin ensimmäiset maastoajot. Rallicrossia ajettiin ensimmäisen kerran 1985 ja rata sai kv-arvon 1988, jolloin pidettiin ensimmäiset SM-kilpailut. Pituutta JM/RC -radalla on 1080 m, josta 65% on sorapintaista ja 35% asfalttia. Rata sijaitsee Ylämyllyllä, Polvijärventien varrella. Matkaa Joensuusta tulee 13 kilometriä.

Rata-alueemme käyttö tehostui merkittävästi, kun sinne rakennettiin uusi monitoimirakennus, joka palvelee koulutus-, virkistys- ja toimistokäytössä jäsenistöä sekä toimii kilpailuaikoina ajanotto-, tuomaristo-, ja kuulutustilana. Vuonna 2001 rataa ja katsomoalueita laajennettiin merkittävästi sekä alueelle valmistui uusi huoltorakennus.

Seuran suositulle kartingradalle valmistui vuoden 2007 aikana uusi, monipuolinen huolto- ja kerhorakennus, jonka lisäksi myös varsinaista rataa on kehitettiin vastaamaan nykyisiä vaatimuksia.

Rata-alueeseen kuuluu myös monipuolinen rallin talviharjoitteluun tarkoitettu erikoiskoe.

 

Joensuun Urheiluautoilijoiden historiaa

Joensuun Urheiluautoilijat ry:n perustivat aikanaan Joensuussa 60-luvun suuret ja fantastiset autourheilun ystävät. Perustamispöytäkirjan allekirjoittivat vuonna 1962 Salomon Manninen, Tapio Tuupainen, Rauno Mäkelä, Yrjö Leppä, Aatto Jääskeläinen, Leo Korhonen, Jorma Hyttinen, Urho Tschokkinen ja Esko Kuikka, ollen perustamisen jälkeen ainut seura Pohjois-Karjalassa.

Joensuun Urheiluautoilijoiden tunnetuimmista ”brändeistä” on edelleen Itäralli®, joka on nimenä suojattu. Ensimmäinen Itäralli ajettiin vuonna 1963 ja se tehtiin seurayhteistyössä Kuopiolaisten kanssa.

Vuonna 2015 seuran jäsenet ponnistivat harjoitusajojen lisäksi KevätMylly:n, SM-Itärallin, Rotax Max –kilpailu:n sekä EVK-Liigan.

Lisätietoja kohdasta Radat.