Karting

Karting on autourheilun nuorisolajeista tärkein. Lajin pariin tullaan hyvin nuorena, jopa neljä – viisi -vuotiaana. Kilpailemisen voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää kuusi vuotta ja kansalliselle kilpailu-tasolle siirrytään 9-vuotiaana.

Kartingissa on paljon erilaisia kilpailuluokkia, joissa edetään iän ja kokemuksen myötä. Huippuna ovat isompien luokkien SM-sarjat ja siitä eteenpäin kansainvälinen ura aina maailmanmestaruus-tasolle saakka.

Hyvinä esimerkkeinä kartingista autourheilun huipulle nousseista kavereista ovat kaikki suomalaiset F1-kuljettajat, jotka uransa alkuaikoina ajoivat monta kertaa Suomenmestariksi.

Karting on seurojen nuorisotyötä parhaimmillaan ja on koko perheen harrastus. Usein Lapset ajavat, isät toimivat mekaanikkoina sekä valmentajina ja äidit hoitavat ruokapuolen ja muut asiat.

Varsinaisia ulkokartingratoja Suomessa on 48 kpl sekä lisäksi monta tilapäistä ajoharjoittelupaikkaa. Lisäksi Suomessa on yleistynyt hallikarting, joka toimii vilkkaasti varsinkin talvikaudella ja silloin kuin varsinaiset ulkoradat ovat kiinni. Se on kuitenkin lähinnä aikuisille tarkoitettua hauskanpitoa, jossa ei ole samoja elementtejä kuin varsinaisilla ulkoradoilla tapahtuvassa toiminnassa. Hallikarting on yritystoimintaa, jota pyörittävät itsenäiset yrittäjät, eivät seurat.

Viime vuosina on myös ulkoradoille tullut mukaan paljon “aikuiskartingin eli senioritason“ kuljettajia. Heillä on omat aikuisharraste-luokkansa, joiden alaikärajat pyörivät 15-32 -ikävuoden välillä eri kilpailusarjoista riippuen.

(HUOM! Omalla autolla)

Hinnoittelu

Jäsenet 100€ / oma avain vuodeksi (perhekohtainen maksu!)
Ulkopuoliset 20€ / päivä, avaimen saa kuittia/maksua vastaan JoeUA toimistosta tai panttia vastaan Kari Horttanaiselta Joensuusta (puh. 0500 674 221).

Tarkasta nettisivuiltamme ajankohtaista osiosta myös mahdolliset muutokset ja yksityistilaisuudet.

Ratamaksut tilille:
Pohjois-Karjalan Osuuspankki FI48 5770 0540 2037 15   (Tekstiosaan oma nimi, pvm ja autojen määrä)
Pidä ratamaksun kuitti mukana radalla ja/tai esitä se avainta noutaessasi.

Huom!
Maksetusta vuosimaksusta saat ratamaksutarran, joka on sijoitettava näkyvälle paikalle, esim. rattikatteeseen. Tarra on selkeästi havaittava auton edestäpäin. Luvattomasta autoilusta saattaa seurata ajokieltoa, sekä korotettu ratamaksu.

Seuran vuokratoiminta:

Seuralla on vuokrakäyttöön Cadett-autoja pienemmille kuljettajille(noin. 5v ->) , sekä hieman isommille kytkimellinen Raket85.

Aikuisille on vuokrattavana yksi Raket120.

Ylämyllyn kartingradan koordinaatit: 62.651822, 29.594308

Soita
Sijainti