Sanomalehti Karjalainen uutisoi: ”Unto Kontrolla alkoi jo seitsemäs vuosikymmen rallin parissa” – ”Paljon on tullut kuultua ja nähtyä, mutta kaikkea ei ole saanut kertoa eteenpäin”

Tämän päivän (15.4.2020) sanomalehti Karjalaisessa kerrotaan seuramme yhdestä pitkäaikaisimmasta autourheilijasta, joka on iästä huolimatta edelleen oman kuntonsa ja vointinsa mukaan meidän toiminnassa!

Unto Kontro on ollut mukana rallin eri tehtävissä seitsämällä eri vuosikymmenellä, joka tuli täyteen tämän vuoden helmikuussa järjestämässämme SM Itärallissa ja upeita muistoja näiden vuosien varrella hän on saanut! Paljon on Unto ehtinyt muutakin, siitä kerrotaan lisää Karjalaisen artikkelissa.

Maailman rallipolut ovat ikävä kyllä  karkaamassa suomalaisilta, vaikka Kalle Rovanperä onkin tällä hetkellä yksi lupaavimmista rallikuskeista maailmassa ja haastavana Unto näkee tulevaisuudenkin lajin parissa. Untolla onkin vinkki nuorille ja lahjakkaille, että kannattaa miettiä myös muita moottoriurheilulajeja kuin formula ykkönen ja rallin MM-sarja.

Ikuiseen vertailuun formuloiden ja rallin vaativuudesta Kontrolla on mehevä muisto. – Tunturirallin yhteydessä istuimme Rovaniemellä ravintola Pohjanhovissa isojen päälliköiden ja ajajien kanssa.

Joku totesi, että rata-ajo se on vasta miesten hommaa ralliin verrattuna.

– Pöydässä istunut formuloiden maailmanmestari Keijo ”Keke” Rosberg tokaisi viiltävästi takaisin. ”Tämä ralliurheilu on kyllä sellaista, että tässä ei kaikkia liukkaita paikkoja edes liputeta”. – Useasti ralliauton ratissakin olleen Keken sanoma meni kerralla perille. Siirryttiin muihin aiheisiin, Kontro nauraa.

Sanomalehti Karjalaisen artikkelissa kerrotaan myös Unton mielipiteitä, mikä on syynä ettei me suomalaiset enää päästä näyttämään taitojamme ralliauton ratissa ja onko sähköautot tulossa ralliin.

Koko artikkelin (vain Karjalaisen tilaajille) pääset lukemaan osoitteessa https://www.karjalainen.fi/urheilu/item/247955

Ja nyt kannattaa etsiä lehti käsiinsä sellaistenkin, jotka eivät sitä vielä tilaa.

Soita
Sijainti