Pienoisautoilu

Yleistä RC autoista

RC auto on radio-ohjattava auto. RC autolla voi ajaa kilpaa tai ihan vaan huvikseen. RC autoissa on myös sellainen hyvä puoli että esimerkiksi sähkölaitteet saa kätevästi siirrettyä autosta toiseen ja hyvin edustettuihin autoihin saa varaosat joka mutteria myöten! RC autoja voi myös halutessaan viritellä ja rakennella, mutta kilpailukäytössä on otettava huomioon säännöt! RC autot vaativat huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. RC autoilla voi ajaa autosta riippuen maastossa, asfaltilla, mattoradalla ja muilla sopivilla pinnoilla joihin auto soveltuu.

RC autoja on sekä sähkömoottorilla että polttomoottorilla käytettäviä. Myös sähkömoottorikäyttöisillä autoilla voidaan saavuttaa suuria nopeuksia. RC autot ovat oikean esikuvan tai kuvitellun esikuvan näköisiä pienennöksiä oikeista autoista. Autoja on sekä 2 vetoisia, että nelivetoisia. RC auton voi koota itse rakennus-sarjasta tai ostaa jonkun kasaamana. Joitain autoja voi saada myös valmiiksi kasattuina. RC auton säätöjen säätämiseen kannattaa etsiä tietoa ja kysyä neuvoa joltain kokeneemmalta harrastajalta. Kun tällä sivulla puhutaan asfalttiautosta niin se tarkoittaa sekä touring autoja, että myös muita asfaltilla ajettavia autoja (ei maastoautoja). Kilpailuja varten on säännöt ja ne pitäisi löytyä AKK:n sivuilta jonka alainen laji myös pienoisautoilu suomessa on. AKK:n pienoisautoilusivut osoitteesta www.autourheilu.fi.

Mistä saa ja mitä maksaa?

Kokoluokat

RC autoja on eri kokoisia. Tässä kolme kokoluokkaa 1:12, 1:10 ja 1:8.

1:12 kokoluokan RC autot ovat pienimpiä suomessa. Yleensä nämä ovat sähkömoottorilla toimivia mattoautoja joilla ajetaan mattoradalla.

1:10 kokoluokan autot ovat ehkä suosituin kokoluokka. Autoja on sekä sähkö-, että polttomoottori käyttöisiä. Autoja löytyy niin maastoon kuin asfaltillekkin. Sähkökäyttöisillä ajetaan myös matolla. 1:8 kokoluokan autot ovat polttomoottorikäyttöisiä ja niitä on sekä maastoautoja että asfalttiautoja.

RC autoja saa niitä myyvistä liikkeistä. Auton voi myös ostaa käytettynä. Myös ostaessa kannattaa kysyä kokeneen harrastajan neuvoja. Halvan käytetyn sähkökäyttöisen rc-auto paketin (sisältäen ajamiseen tarvittavat) voi saada yleensä 200-300 eurolla. Joskus käytetyistäkin voi kuitenkin joutua maksamaan enemmänkin. Uusi sähköautopaketti (sisältäen ajamiseen tarvittavat) maksaa yleensä noin 300-600 euroa. Joskus huippukalusto maksaa enemmänkin. Katso lisää tietoja / hanki kalustoa rc10.fi.

Rata: Betonipintainen,hypyt mattopintaiset.Pituus n.100m ja leveys 2-3m.
Luokat: Kaikki sähkökäyttöiset 1/10 kokoluokan ja sitä pienemmät autot sallittu

Kerhoauto: Kerholla Apsima Jekyl krossiauto sekä Team Durango DESC210 SC auto Kerhoiltoina uusille kuljettajille kokeiltavaksi.

Yhteyshenkilö:

Ari-Pekka Jolkkonen
P. 050 331 4959
sähköposti: jolokkonen(a)gmail.com

Videota 4.1.2014 järjestetyistä SC Wintercup kisoista

Tervetuloa!

Soita
Sijainti