Jokkis eli Jokamiehenluokka

Jokamiehenluokka eli Jokkis on harrastajamääriltään suurin autourheilulaji. Jokkis on edullinen kilpa-autoilu luokka, jonka suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailussa käytetyn auton rakentamisen lähes kaikista siviili liikenteessä käytettävistä autoista.

Luokalle ominainen piirre on, että kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Näin ollen kilpailun jälkeen käytävässä ostotarjousmenettelyssä, autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa.

Mukaan kilpailemaan pääsee jo sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta, suoritettuaan ensin JM-debytanttitutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa jo sinä vuonna kun henkilö täyttää 14 vuotta.

Nuorten luokassa alle 18-vuotiaat sekä pojat että tytöt voivat ajaa yhdessä. Yleisessä luokassa kuljettajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Kaikissa luokissa kuljettajilta vaaditaan tutkinnon lisäksi kilpailulisenssi, joka sisältää kilpailijan tapaturmavakuutuksen.

Joensuussa jokkista voi harrastaa seuramme hallinnoimalla Rallicross/JM radalla.

Jokkisharrastuksen aloittaminen:

  • Liity Joensuun Urheiluautoilijoiden jäseneksi
  • Käy JM- tai rataleimatutkinto kts. AKK:n tutkintokalenteri (Tutkinnossa opetellaan lajin säännöt). Ilmoittautuminen tapahtuu Motorsport ID numerolla (jäsennumero) Kiti-Kisapalvelun kautta (kirjaudu palveluun id- numerolla)
  • Turvavarusteista omaksi kannattaa hankkia istuin, jossa on FIA:n hyväksyntä ja vähintään 6-pisteen FIA-luokiteltu turvavyö vähintään kuudella (6:lla) korin kiinnityspisteellä on pakollinen.
  • Osta kilpailijalisenssi Kiti-Kisapalvelun kautta.
  • Kun tutkinto on käyty, voit ilmoittautua kilpailuihin Kiti-Kisapalvelun
  • Voit harjoitella ja testata kilpailuihin esimerkiksi jäsentenvälisissä kilpailuissa.

Jo perinteeksi tulleet jokkiskisamme Kevät Mylly ja EVK-Liiga ovat suosittuja niin kuljettajien kuin katsojienkin keskuudessa. Vähän esimakua ja noiden kisojen fiiliksiä pääset aistimaan alla olevien videoiden kautta, jotka ovat katsojien kuvaamia.

Kevätmylly 19.5.2019

Apu-Pesoset EVK-Liiga 7-8.9.2019

Soita
Sijainti