Crosskart

Suomessa kisataan Crosskarteilla useassa luokassa 

Luokissa Mini, 85 ja 125 rungon tulee noudattaa AKK:n teknisiä määräyksiä. Valmiita runkoja ja rakennussarjoja on saatavissa useita eri merkkejä.

Crosskart Mini 

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 6 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 11 vuotta. Moottoreina ovat Raket 120 kartingmoottori tai enintään 270 cc nelitahtimoottori vapaakytkimellä. Moottoria ei saa virittää ja Crosskartin maksinopeus on 60 km/h. Luokka on näytösluokka kilpailuissa.

Crosskart 85

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 9 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 13 vuotta. Moottoreina ovat 85 cc motocrosspyörän moottorit, merkki on vapaa mutta moottori tulee olla vakio. Crosskart 85 maksinopeus on 80 km/h. Luokassa ajetaan kansallisesta CUP-mestaruudesta.

Crosskart 125

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 12 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 16 vuotta. Moottoreina käytetään 125 cc motocrosspyörän moottoreita ja karting moottoreita, merkki ja viritysaste ovat vapaita. Kaasuttimen enimmäiskoko on 39 mm. Luokalle myönnetään suomenmestaruusarvo mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään 10 kuljettajaa. Kaudella 2019 luokassa ajetaan kansallisesta CUP-mestaruudesta.

Xtrem Junior

Xtrem-luokka junioreille iältään 12-16 vuotiaille (sinä vuonna kun täyttää 12-vuotta). Luokassa lähtökohtana NEZ Xtremen tekniset säännöt. Turvavarusteet Xtrem-luokan mukaisesti. Eroavaisuudet normaaliin Xtrem-crosskarttiin: Moottori 600cc, moottoria rajoitetaan kierrosluvun rajoittimella (9000 rpm). Iskunvaimentimet vain yksisäätöiset. Renkaat kuten 125 luokassa. Luokassa ajetaan kansallisesta CUP-mestaruudesta.

Xtrem

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 16 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen. Moottorit nelitahtisia ja neljä sylinterisiä 600cc tai 750cc moottoripyörän moottoreita, Xtrem rungot ovat NEZ Xtrem määräysten mukaiset. Suomessa kilpaillaan talvella FinRX -sprint tyyppisessä talvisarjassa ja Xtrem FinRX -kesäsarjassa rallicross tyyppisessä sarjassa joka on myös lajin Suomenmestaruussarja Xtrem luokassa.

Kaikissa edellä mainituissa luokissa kilpaillaan myös NEZ-sarjassa, jossa kilpailuja järjestetään Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Suomalainen Crosskart-sarja FinRX.

Alla olevien videoiden kautta pääset vuonna 2019 järjestetyn LähiTapiola Itä FinRX Crosskart – Rallicross kilpailun fiiliksiin.

Soita
Sijainti