Crosskart kilpailu sai hienon vastaanoton Joensuun SM-Viikolla

Joensuun Urheiluautoilijoiden järjestämä croskartin SM -talvisarjan avausosakilpailu keräsi yhteensä jopa 3000 vierailijaa Joensuun raviradalle viime sunnuntaina. Kilpailu oli osa SM-viikkoa, joka on Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva urheilun monilajitapahtuma.

Crosskart kilpailussa ajettiin viidessä eri luokassa ja nuorimmat kuljettajat olivat kuusi vuotiaita. Kyseessä on siis koko perheen harrastus. Nuorimpien luokassa kaikki olivat ”voittajia” ja kilpailun jälkeen jokainen palkittiin pienellä pokaalilla. Tässä luokassa järjestävästä seurasta mukana oli Max Mikkonen.

85cc-, 125cc, ja Xtrem Junior -luokissa ei nähty paikallista väriä, mutta vauhtia ja tapahtumia näissä riitti siitä huolimatta. 85cc -luokan voittoon ajoi Lauri Halonen, joka oli nopein kaikissa kolmessa lähdössä ja otti voiton maksimipistein. Saman tempun teki 125cc -luokan voittaja Elias Kalliokoski.

Xtrem Junioreissa nähtiin vähän enemmän vaihtelua erä voittojen suhteen, kun jokaisesta erästä saatiin eri voittaja. Kolmen lähdön pisteet laskettiin yhteen, jonka jälkeen voittajaksi kruunattiin Tuukka Kauppinen.

Päivän kuninkuusluokassa eli Xtrem:ssä nähtiin kovaa yritystä eikä penkkojen levitykseltä voitu välttyä. Tässä luokassa oli paljon mukana myös paikallista väriä, kun peräti kahdeksan kuljettajaa oli järjestävästä seurasta.

Koko päivän tasaisia suorituksia esittänyt Espoo Motors Clubin kokenut autourheilija Kai Eklund nappasi voiton nuorempien nenän edestä.

– Tänään tuli puhdas ajo, jonka ansiosta voitto tuli. En ottanut yhtään lähtövoittoa, mutta erä sijoitukset 2-2-3 takasivat kokonaiskisan voiton. Ennakkoon kovimmat kuljettajat sortuivat varsinkin ensimmäisessä erässä virheisiin, kun taas itse ajoin virheetöntä ajoa ja kiristin pikkuhiljaa tahtia, tyytyväinen voittaja kertoi kilpailun jälkeen.

Kotiyleisön suosikki Antti Suutarinen sortui pyörähdykseen ensimmäisessä erässä, mutta siitä sisuuntuneena ajoi pohja-ajan kahteen seuraavaan erään ja nousi näin loppupisteissä sijalle kolme.

– Kyllä nyt harmittaa, tänään olisi ollut kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta tuli itse tehtyä hölmö virhe heti kisan alussa. Toisen ja kolmannen erän voitot kuitenkin nostivat yllättävän paljon sijoitusta, mutta olisihan se ollut kiva vetää pohjat joka lähtöön ja voittaa, kun se oli se ainoa tavoite tälle päivää, pettyneen oloinen Suutarinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Joensuulaisista top kymmeneen ylsivät Suutarisen lisäksi Toni Reijonen (6. sija) ja Pasi Penttinen. (9. sija). Kilpailun toiseksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden rattimies Jari-Matti Tiilikka. Keski-Karjalan Ua:n Jesse Turunen oli vielä kahden erän jälkeen taistelemassa kärkisijoista, mutta tekninen vika pakotti jättämään kolmannen erän väliin ja sijoitus tippui seitsemänneksi.

Kilpailussa nähtiin myös kansainvälisiä autourheilun tähtiä, kun joensuulaisten oma rallicrosstaituri Toomas Heikkinen oli asiantuntijana Ylen tv-lähetyksessä. Tämän lisäksi itse kilpailuun osallistui rallicrossin MM-sarjasta tuttu Niclas Grönholm. Hän sijoittui Xtrem-luokassa kahdeksanneksi.

Teksti/Kuva: Crosskart Winter SM Joensuu tiedotus / Timo Louhelainen

Soita
Sijainti